5 tegn på at du kan have stress.

Lad os lige slå det fast med det samme – stress og travlhed er IKKE det samme! Selvom begreberne ofte bliver blandet sammen. Så hvad er forskellen så? Dette er et spørgsmål vi møder rigtig ofte, for hvor går grænsen mellem de to egentligt?

Det kan nemlig være svært at kende forskel, for grænsen er hårfin, og ofte kommer stressen snigende og man overskrider grænsen uden at opdage det.

Men, hvis man er lidt ekstra opmærksom på nogle helt grundlæggende områder, så bliver det lettere for dig, at skelne mellem travlhed og stress, og dermed blive klogere på, hvornår du er på vej ud i ubalance.

MOTIVATION:
Din motivation for det du tidligere har været meget motiveret for er mindre. Måske du ligefrem mærker en ulyst imod det. De opgaver og projekter du plejer at nyde, virker nu besværlige og uoverkommelige.

SØVN:
Når du træder over grænsen fra travlhed til stress, så kan det oftest mærkes på søvnen. Førhen har du sovet godt og tungt og følt dig veludhvilet om morgenen, men nu er det anderledes. Måske du oplever at det er svært at falde i søvn fordi der er uro i kroppen. Måske er hovedet fyldt af tankemylder som gør det svært at falde til ro. Måske du sover uroligt og ikke føler dig udhvilet længere. Måske du faktisk slet ikke kan huske hvornår du sidst har sovet en god nats søvn. Måske du bruger nætterne på at spekulere fordi du ikke kan slå tankerne fra.
Men faktum er at en afslappet krop sover som regel godt om natten og er veludhvilet om dagen. Vores generelle velbefindende hænger tæt sammen med kvaliteten af vores søvn.

HUMØR:
Når travlhed bliver til stress påvirkes humøret mærkbart. Oplever du at din lunte er kortere end den plejer, at dine dage er præget af mere utilfredshed end glæde, og føler du dig omgivet af idioter, så er din grænse sandsynligvis overtrådt for længst.

HUKOMMELSE:
En stresset hjerne koncentrerer sig dårligt og husker ikke godt. Du glemmer ting du før huskede og det kræver enorme mængder af energi. Du glemmer opgaver, indkøb, møder og måske endda også fødselsdage, og er det rigtig galt så har du svært ved at huske samtaler der lige er fundet sted.

SMERTER:
Et typisk tegn på stress er smerter som du normalt ikke har, du oplever spændinger og måske en forværring af eksisterende smerter. Måske du pludselig lider af hyppige hovedpiner, mavesmerter eller ond i ryggen. Men fordi du har travlt så tager du et par piller for at dæmpe smerterne og leve videre som hidtil i stedet for at mærke hvad kroppen egentligt forsøger at fortælle dig.

Kan du mon nikke genkendelse til noget af ovenstående?

Så er det sandsynligvis fordi, du gennem for lang tid har overhørt din krops signaler, og trådt over grænsen fra travlhed til stress. Men det er aldrig for sent at ændre kurs og genvinde balancen.
Nogen gange skal man bare have lidt hjælp og støtte på vejen.

Pas på dig. Du fortjener en hverdag uden stress.

:/AntiStressDivaerne.