Hvordan passer jeg på mig selv i disse corona-tider?

Corona virus, eller nærmere betegnet Covid-19, er over os, og regeringen lukker Danmark så meget ned som muligt, for at passe på os. Men når stressen melder sig, tanker roder rundt og uroen breder sig i kroppen, så er det så vigtigt at vi også kan passe på os selv.

Det er vigtigt at undgå:
– Undgå at panikken breder sig, for ingen træffer gode fornuftige valg når de er i panik. Du passer bestemt ikke på dig selv når du er i panik.
– Undgå at falde i det ”sorte hul” af bekymring og frygt, for det er ikke et rart sted at være. Når vi passer på os selv så falder vi ikke lige så hårdt.

Det kræver bevidsthed og klare valg, at gøre noget andet, end panik eller at falde i et sort hul, og i stedet kunne handle hensigtsmæssigt og fornuftigt.

Forestil dig at du bevæger sig på en motorvej, med masser af sideveje som vores sind kan køre ud af. Her er der panik, angst og det er når vi er kørt ud af disse veje at vi mister os selv og gøre ting vi normalt ikke kunne forestille os, f.eks. at hamstre så mange madvare at vi ikke kan nå at spise os igennem dem før de er blevet dårlige.
For at undgå disse sideveje har vi samlet 5 råd du kan holde sig til:

  • Hold dig til fakta! Hvad ved du rent faktisk om situationen? Orienter dig hvor der er størst sandsynlighed for at du bliver korrekt og sagligt informeret, f.eks. på NEWS, og undgå sladderblade og andre som lever af overskrifter der gør dig angst.
  • Hold dig til her og nu! Lad være med at dreje af motorvejen og køre ud af hvad-nu-hvis-sidevejen. Ingen kan gøre til eller fra, og selvfølgelig skal vi tage hensyn og bekymre os om hinanden, især de svageste. MEN forsøg at lade være med at bekymre sig om fremtiden, der er kun her og nu, og lige nu det vi skal forholde os til.
  • Undgå mennesker der ikke gør dig godt. Nogle mennesker panikker og tænker over alt det kan gå galt, og bliver du påvirket så være ærlig om det og sig til dem at de skal tale med nogle andre.
  • Søg den rette hjælp. Bliver du alligevel påvirket og opdager du at du alligevel er kommet til at køre ud af en sidevej, så gør dig bevidst om hvem der kan hjælpe dig tilbage på motorvejen og fornuften.
  • Gør noget godt for dig selv og forsøg at få det bedste ud af situationen. Vi er alle sammen påvirket og skal du være derhjemme og hyg dig det bedste du kan ?

Hold dig til motorvejen. Hold fast i dig selv og omgiv dig med mennesker der gør det godt for dig.
Det er naturligt at bekymre sig om dine kære, især dem der i denne tid er særligt udsatte, men husk at hvis de er voksne så giv ansvaret fra dig. Hvis de er voksne så har de ansvar for at passe på sig selv, du skal koncentere dig om dig og dem der er for små til at gøre det selv.

Pas på dig. Det har du fortjent.

:/AntiStressDivaerne